Referenties – Logopediepraktijk Born – Amby – Born

Logopediepraktijk Born - Amby

Header afbeelding

Logopediepraktijk Born – Amby

Bent u op zoek naar een logopedist? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij staan voor kwalitatieve en persoonlijke logopedie en daarbij werken wij met effectieve behandelmethodes.

Uw logopedist in Born

Prins Bisdomstraat 11
6121 JE Born

Tel: 046-4855710
Tel: 06-13179423

Email: info@logopedieborn.nl

Uw logopedist in Amby

Laurierhoven 30
6225 GA Maastricht

Tel: 043-3632736
Tel: 06-13179423

Email: info@logopedieborn.nl

Referenties

“De logopediste?

Daar ga je naar toe om technisch goed te leren spreken. Dat dacht ik vroeger tenminste. Vanaf het moment dat we via een hulpvraag in contact kwamen met een logopediste, onze logopediste, veranderde onze visie hierop. Nu weten we dat het vakgebied van een logopediste heel breed kan zijn. Wat ons opgevallen is in in deze praktijk van Desiree Smeets is dat er vanaf de basis van het aangegeven probleem systematisch naar oplossingen wordt gezocht die toegespitst zijn op degene die de hulpvraag stelt. Soms zijn de handvatten die men aangereikt krijgt verrassend eenvoudig, soms iets minder, maar altijd toegespitst op het individu. Waar de slager vraagt of het een onsje meer mag zijn, is het in deze praktijk een vanzelfsprekenheid om iets extra’s te bieden om zo het beste resultaat voor de cliënt te behalen. Professionele objectiviteit, vakmanschap maar ook de zeer persoonlijke benadering maken deze praktijk voor ons  tot een plek waar we ons vertrouwd, begrepen en geholpen voelen.”  – E.M


“Wegens keelklachten ben ik door de huisarts doorgestuurd naar een logopediste. Ik heb nooit geweten wat dit voor mij zou betekenen. Heel veel spanning uit het verleden heb ik kunnen plaatsen en verwerken. Ik ben door haar behandeling enorm vooruitgegaan. Alle complimenten, ik ben rustiger en mijn keelproblemen zijn bijna weg.” – WJK


“Toen onze dochter van 4 jaar logopedie nodig had, zocht ik naar een logopedist zo dicht mogelijk bij ons huis. Zo kwamen we bij deze praktijk terecht. We oefenden met het uitspreken van woordjes, klanken, trainde de tong en lipspieren. Er werd ook gekeken naar het kind zelf; hoe is het op school, thuis etc.

Daarnaast vroeg ik een keer naar tips om mijn 2-jarige zoon aan het praten te krijgen, hij sprak maar enkele woorden. Met deze tips gingen we aan de slag en na enkele maanden merkten we verbetering; hij kon toen al zelfs zinnen zeggen.

Onze dochter werd 5 jaar en steeds opstandiger. De logopediste van deze praktijk vermoedde een ontwikkelingsvoorsprong, de school sprak dit echter tegen en had het over een achterstand. Toen de problemen rond haar en op school zich opstapelden, hebben we op advies van de logopediste een test laten afnemen. De logopediste had gelijk. Uit deze test kwam naar voren dat er sprake was van hoogbegaafdheid.

Onze zoon was 4 jaar werd door school verwezen voor logopedie. Inmiddels heeft zich in school een logopediepraktijk gevestigd en werden we geadviseerd om daar te gaan (is veel makkelijker). Echter na zulke goede ervaringen met onze dochter hadden we zoveel vertrouwen in de logopediste van deze praktijk, dat we met onze zoon bij haar kwamen.

Je verwacht dezelfde dingen, maar nu bleef de logopediste hameren op een slecht gehoor en adviseerde een gehoortest in het ziekenhuis te laten uitvoeren (de hoortest bij de huisarts en de GGD gaven aan dat het gehoor onvoldoende was). School begreep het niet helemaal, want het ging goed in de klas. Hij begreep veel en maakte zijn opdrachten uitstekend, wel vonden ze hem snel afgeleid. Wij schreven de slechthorendheid toe aan de vele oorontstekingen.

Er werden trommelvliesbuisjes geplaatst en er verbeterde uiteindelijk weinig. Een jaar later werd definitief slechthorendheid sinds de geboorte vastgesteld. Opvallend genoeg kan hij waarschijnlijk goed liplezen en spreken en heeft hij waarschijnlijk op 2-jarige leeftijd al heel veel aan de tips van de logopedist gehad. Inmiddels heeft hij twee hoortoestellen en ontwikkelt zich goed. We kunnen van geluk spreken dat we deze logopediste zijn tegengekomen of misschien bestaat toeval toch niet.” – M.H.

D.H.P.A. Smeets | info@logopedieborn.nl

Born: Prins Bisdomstraat 11 | 6121 JE Born | Tel: 046-4855710 | 06-13179423

Amby: Laurierhoven 30 | 6225 GA Maastricht | Tel: 043-3632736 | 06-13179423